У рамках обміну Росії можуть видати звинуваченого у трьох вбивствах українця

28 грудня 12:29

Юрист Харківського антикорупційного центру опублікував клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу для обвинуваченого.

 

Дзержинський районний суд Харкова звільнив з-під арешту Максима Мисяка, якого звинувачують у вбивстві трьох людей через можливе внесення його до списків на обмін, повідомив у Facebook Харківського антикорупційного центру Володимир Рисенко. Зокрема, він опублікували фото відповідного клопотання.

У документі йдеться про те, що прокурор просив суд відпустити Мисяка під особисте зобов'язання "з метою реалізації мирного плану президента України, на виконання покладених на Об'єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони".

За словами Рисенка, Мисяк причетний до вбивства харківського підприємства Ярослава Бисаги, яке сталося в 2013 році. Він був власником та керівником відомої у Харкові фірми "Омега-Автопотсавка". Окрім того, обвинувачений причетний до розстрілу підприємця Євгена Слоневського та його знайомого Олега Литвинова. За даними юриста, Слоневський разом із братом конкурував із Євгеном Жиліним - лідером сепаратистської організації "Оплот".

Володимир Рисенко / Facebook

Володимир Рисенко / Facebook

Володимир Рисенко / Facebook

Нагадаємо, 23 грудня Тристороння контактна група погодила провести обмін утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх" до кінця поточного року. Попередньо про обмін домовилися лідери України, Німеччини, Франції та Росії. Як повідомили російські ЗМІ, обміняти утримуваних осіб планують 29 грудня.

Узгодити обмін ТКГ повинна була під час засідання 18 грудня. Але тоді домовленості з цього питання досягти не вдалося. За словами представниці української гуманітарної підгрупі Валерії Лутковської, всі домовленості тоді зірвалися через представників незаконного формування "ЛНР".