У Раді пропонують штрафувати телерадіоорганізації за виправдання окупації українських територій

11 вересня 19:45

У відповідному законопроекті за це передбачено штраф у вигляді 25% розміру ліцензійного збору.

 

Верховній Раді України запропонували надати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення повноваження штрафувати телерадіоорганізації за виправдання окупації Української держави. Це передбачено в зареєстрованому 7 вересня законопроекті щодо посилення інформаційної безпеки, текст якого вже опублікували на сайті Верховної Ради.

Документом передбачено, що штраф становитиме 25% розміру ліцензійного збору за трансляцію телерадіоорганізаціями висловлювань, які виправдовують або визнають правомірною окупацію, якщо метою такої трансляції є розпалювання ворожнечі й ненависті.

Крім того в законопроекті штрафи передбачено за поширення термінології, яка суперечить закону України про особливості забезпечення суверенітету держави та на окупованих територіях Донбасу.

Разом з тим у документі прописано збільшення з 10% до 25% ліцензійного збору штрафів за трансляцію телепрограм, створених після 1 серпня 1991 року, які містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій, що виправдовують окупацію територію України.

Нагадаємо відповідний законопроект у Верховній Раді зареєстрували в минулу п'ятницю. Ініціаторами законопроекту стали голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, яка є членом фракції "Народний фронт" і група народних депутатів, серед яких керівники фракцій "Блок Петра Порошенко", "Радикальна партія", "Самопоміч" і "Народний фронт".