У прокуратурі спростували повідомлення росЗМІ про передачу РФ даних слідства у справі Вороненкова

14 вересня 14:17

Найближчим часом оголосять результати розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, повідомила Надія Максимець.

 

Поширена в російських ЗМІ інформація про те, що органи прокуратури України повідомили Росії відомості про результати розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, не відповідає дійсності, повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці в Facebook.

"Повідомляємо, що на даний час слідство у даному кримінальному провадженні, яке проводить прокуратура міста Києва, знаходиться на завершальній стадії. Найближчим часом буде оголошено про його результати", - написала вона.

Раніше російське видання "Росбалт" заявило про те, що ГПУ нібито у відповідь на запит з Москви розповіла правоохоронним органам РФ про результати розслідування вбивства Вороненкова.

У статті говорилося, що, за даними ГПУ, злочин на замовлення російських спецслужб організували колишній чоловік дружини Вороненкова Марії Максакової та власник банку, який працює в Криму.

Нагадаємо, 23 березня в Києві застрелили екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова. Кілер відкрив по ньому вогонь біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі столиці, куди Вороненков йшов на зустріч з ще одним колишнім депутатом Держдуми РФ Іллею Пономарьовим.

16 червня у Павлограді Дніпропетровської області був затриманий 36-річний активіст Ярослав Тарасенко. Слідство вважає його співучасником Павла Паршова, який вбив екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Того ж дня Голосіївський суд Києва заарештував Тарасенка на 60 днів без права внесення застави. Пізніше йому продовжили запобіжний захід ще на два місяці.

4 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що слідство встановило замовника вбивства Вороненкова. Зараз організатор злочину знаходиться на території РФ.