У прокуратурі розповіли подробиці пожежі у військовій частині на Львівщині

19 листопада 12:55

Ймовірно, займання сталося через коротке замикання проводів електропостачання.

 

Військова прокуратура зареєструвала кримінальне провадження через пожежу в одній із військових частин в Яворівському районі Львівщини, унаслідок якої загинув військовослужбовець. Про це інформує у вівторок пресслужба військової прокуратури Західного регіону.

Загорання виникло сьогодні вночі в приміщенні штабу. Повідомляється, що загинув тимчасовий виконувач обов'язків командира військової частини, ще один офіцер отримав опіки. Наразі він перебуває у реанімаційному відділенні.

Пожежу локалізували о 7:30. Ймовірно, займання сталося через коротке замикання проводів електропостачання. Остаточно причину та збитки встановлять під час досудового розслідування. На місці працюють представники військової прокуратури та територіального управління Держбюро розслідувань.

Провадження відкрито за частиною 3 статті 425 КК (Недбале ставлення до військової служби).

Читайте також: Командувач сил логістики ЗСУ: "Нині військовий арсенал у Балаклії є безпечним"

За часів незалежності в Україні зафіксовано 13 великих пожеж на військових складах, а з початку російської агресії у 2014 році - шість. У результаті НС Україна втратила близько п'яти млрд доларів, істотно скоротився запас дефіцитних артилерійських снарядів, виробництво яких було налагоджено лише недавно.

Зокрема, у жовтні минулого року надійшла інформація про пожежі і вибухи на території 6 арсеналу МОУ поблизу смт Дружба (Ічнянський район, Чернігівська область). Територія арсеналу - 682,6 га, з них технічна – 402 га. На ньому зберігалося кілька десятків тонн боєприпасів, вогонь охопив п'ять складів – 10% від техтериторії арсеналу. Через цю подію евакуювали населення із 38 населених пунктів.

Детальніше про вибухи арсеналів боєприпасів і наслідки для ЗСУ читайте в статті Юрія Бутусова "Катастрофа в Ічні: дурні не вчаться навіть на п'яти помилках" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".