У представництві президента в АРК пояснили необхідність поліції Криму

25 березня 00:45

Причиною створення поліції Криму є брак поліцейських сил в Херсонській області.

 

Однією з причин формування патрульної поліції Криму до кінця року є брак патрульних у Херсонській області, щоб контролювати ситуацію в регіоні, який межує з тимчасово окупованих Кримом, повідомив перший заступник Постійного представника президента в Криму Ізет Гданов "Громадському радіо".

"Кількість поліцейських, які були до анексії Криму в Херсонській області, залишилася на тому ж рівні. Тому там немає достатніх сил поліції, щоб повноцінно відпрацювати ту ситуацію, яка склалася. Через кожен з трьох пунктів пропуску проходять наші громадяни, до 44 тис. осіб проходять щомісяця тільки в одну сторону в пункті пропуску в селі Чонгар", - прокоментував Гданов.

За його словами, з боку окупанта йдуть постійні спроби дестабілізувати ситуацію на материковій Україні. Тому патрульна поліція повинна буде реагувати на це в межах своєї компетенції.

"Ми повинні сформувати на материковій Україні всі структури, щоб, коли прийде час звільнення Автономної Республіки Крим, ці підрозділи будуть передислоковані в Крим", - відповів Гданов на питання про те, чому не можна було посилити патрульними поліцію в регіоні.

Раніше перший заступник Нацполиции В'ячеслав Аброськін на зустрічі з першим заступником постпреда президента в АР Крим Ізетом Гдановым пообіцяв, що комплектування структурних підрозділів поліції Автономної республіки Крим буде завершено до кінця поточного року.

У січні голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив про те, що в Україні цього року планується запуск роботи нових підрозділів патрульної поліції "Крим" і "Севастополь". Своєю чергою міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уточнив, що ці підрозділи працюватимуть на інших ділянках, поки півострів є окупованим.