У посольстві США засудили запуск російських поїздів до Криму

26 грудня 14:21

Перший російський поїзд прибув у Сімферополь 25 грудня.

 

У посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні засудили запуск російських поїздів через залізничне сполучення між Росією і окупованим Кримом через Керченську протоку.

"Ми приєднуємося до українських та інших європейських партнерів у засудженні запуску Росією залізничного сполучення між Росією та Кримом. Цей крок з боку Росії демонструє кричущу неповагу до суверенітету та територіальної цілісності України", - повідомила пресслужба посольства США у Twitter.

Нагадаємо, що 23 грудня 2019 року Путін в черговий раз порушив український кордон і приїхав в окупованих Крим. Він відкрив залізничний рух по мосту через Керченську протоку, який з'єднує територію РФ з незаконно анексованим українським Кримом.

25 грудня російські ЗМІ повідомили про те, що перший пасажирський поїзд, який прямував з Санкт-Петербурга в окупований Севастополь, прибув до Сімферополя Керченським мостом.

Представництво президента України в АР Крим засудило візит Путіна на територію анексованого півострова і запуск залізничного сполучення мостом через Керченську протоку. Також запуск поїздів Керченським мостом засудили Євросоюз та ООН.

Через запуск поїздів Керченським мостом прокуратура АР Крим (Київ) відкрила справу за ч. 1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

15 травня 2018 року в анексованому Криму відбулося офіційне відкриття автомобільної частини моста через Керченську протоку, на якому також був присутній Володимир Путін. Міст протяжністю 19 кілометрів з'єднує окупований український півострів і Краснодарський край. Вартість його будівництва склала 6,9 мільярда рублів.

Детальніше про відкриття Керченського (Кримського) мосту, а також про реакцію на цю подію України та світової громадськості, читайте в матеріалі DT.UA "Приклад безрозсудно] поведінки РФ: як в Україні і світі реагували на відкриття Керченського мосту".