У Польщі за запитом Росії затримали українського бійця Мазура

09 листопада 17:30

У Холмі вирішуватиметься питання про взяття українця під варту з метою екстрадиції до РФ.

 

Співробітника Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини, активіста та учасника війни в Донбасі Ігоря Мазура за запитом Росії затримали на прикордонному пункті Дорогуск у Польщі. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

"За наявною інформацією, до нього не допускають українського консула та не надають адвоката. У понеділок, 11 листопада, в місті Холм буде вирішуватися питання про взяття нашого колеги під варту з метою екстрадиції в Росію", - зазначила омбудсмен.

Вона закликала Міністерство закордонних справ максимально сприяти звільненню Мазура.

Один із співзасновників волонтерської організації "Народний тил" Роман Синіцин у своєму Facebook зазначив, що польські прикордонники затримали Мазура за запитом Інтерполу, до списків якого його внесла РФ. В Польщу українець приїхав на запрошення польської сторони.

Мазур був керівником "Правого сектора" Київської області і начальником штабу 24 сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. З травня 2014 року перебував у зоні АТО в Донбасі. У квітні 2015-го став офіцером ЗСУ, а наприкінці 2016 року після демобілізації Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української Націоналістичної Самооборони, пише "Укрінформ".