У політв'язня Захтея загострилися хронічні захворювання — дружина

14 листопада 15:24

За словами дружини українця, в колонії йому не надають спеціалізованої допомоги.

 

У політв'язня Андрія Захтея, якого в анексованому Криму засудили в рамках "справіи українських диверсантів", загострилися хронічні захворювання і в цілому стан здоров'я погіршується, передає "Крим.Реалії". Українця в колонії окупованого Сімферополя відвідала дружина Оксана Захтей.

"Тюрма Андрію здоров'я не додає. Привезла йому всякі ліки, таблетки. Зараз у нього загострилися хронічні захворювання. Одна "болячка" тягне за собою інші. Від гаймориту почалися головні болі. Зі спиною проблеми: травмований хребет. Мучать болі і від цього німіють руки і ноги. Зуби – кошмар. До волі хоч би збереглися пару зубів. Загалом, зі здоров'ям у нього не дуже", – повідомила дружина українця.

Вона розповіла, що в колонії Захтею дають знеболюючі "але спеціалізованої допомоги немає".

Як повідомлялося, Андрій Захтей написав прохання про помилування президенту РФ Володимиру Путіну після того, як дізнався, що його немає в списках на обмін, який відбувся 7 вересня.

10 серпня 2016 року ФСБ РФ звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України в спрямуванні на територію окупованого Криму диверсантів і веденні "масованих обстрілів". Одним із затриманих "українських диверсантів" виявився 39-річний житель Енергодара Євген Панов. Крім нього співробітники ФСБ затримали Андрія Захтея.

Захтея окупаційний "суд" Криму засудив до шести з половиною років колонії суворого режиму. Панова - до восьми років колонії суворого режиму. Андрій Захтей відбуває "покарання" у колонії сімферопольській колонії.

У листопаді минулого року Захтей подав документи для екстрадиції в Україну. Таке саме прохання його дружина подала в Міністерство юстиції України. Крім цього, Захтей підписав досудову угоду зі слідством, однією з умов якої була його відмова від адвоката.

Загалом у "справі українських диверсантів" утримуються у неволі 10 осіб: Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лімешко, Ганна Сухоносова, Дмитро Долгополов.