У поліції відзвітували про припинення "сходки" кримінальних "авторитетів" у Києві

26 листопада 20:15

Правоохоронці затримали в ресторані більше 60-ти чоловік, більшість з яких виявилися судимими.

 

Під час спільного рейду київської міської та оболонської районної поліції за підтримки спецназу в одному з ресторанів в Пущі-Водиці була затримана група кримінальних "авторитетів", повідомляє прес-служба ГУ НП у Києві.

Згідно з оперативними даними, учасники зборів намагаються впливати на криміногенну обстановку в столиці та інших регіонах країни.

Під час перевірки документів з'ясувалося, що більшість учасників зустрічі вже мали судимості за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Більше 60-ти чоловік були доставлені у відділення поліції для більш ретельної перевірки.

Під час спецоперації співробітники поліції виявили кілька одиниць зброї, дозвільні документи на яке "викликали підозру" у правоохоронців., тому її вилучили для проведення експертизи.

Нагадаємо, Верховна Рада України відхилила законопроект, яким вводиться кримінальна відповідальність для "злодіїв в законі" та посилюється відповідальність за злочини, вчинені злочинними угрупованнями.

Спікер парламенту Андрій Парубій двічі ставив законопроект №1188 на голосування, але він не знайшов підтримки 226 депутатів. Рада також відмовилася відправити законопроект на доопрацювання. Таким чином, проект закону вважається відхиленим.

Детальніше про діяльність злодіїв у законі в Україні читайте у статті "Кримінальний фронт гібридної війни проти України" заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".