У поліції спростували інформацію про сліди ДНК на автоматі, з якого вбили Окуєву

08 листопада 16:19

На даний момент ще проводитися балістична експертиза.

 

На автоматі, який правоохоронці знайшли за півтора кілометри від місця розстрілу автомобіля добровольців АТО Аміни Окуєвої і Адама Осмаєва, слідів ДНК немає, заявив керівник відділу комунікації поліції Київщини Микола Жукович.

Як розповів Жукович в ефірі телеканалу "112 Україна", автомат був знайдений неподалік від вчиненого злочину. Тому слідчі долучили зброю до матеріалів справи і направили її на проведення балістичної експертизи. На даний момент експертиза ще не завершена. За словами Жуковича, інших слідів на автоматі не було.

Напередодні член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко заявив про те, що слідчі знайшли автомат, з якого було розстріляно автомобіль Окуєвої і Осмаєва. За словами Геращенка, на автоматі були виявлені сліди ДНК тієї людини, яка ним користувалася.

Увечері 30 жовтня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив про замах на Аміну Окуєву й Адама Осмаєва, в результаті якого Окуєва була вбита, а її чоловік – поранений. Автомобіль із подружжям розстріляли з автоматичної зброї на залізничному переїзді у Глевасі Васильківського району Київської області.

Попередній замах на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва було скоєно в Києві 1 червня. За даними ЗМІ, кілер є особою, відомою в кримінальних колах Санкт-Петербурга Артур Денісултанов на прізвисько "Дінго". При собі у нього був паспорт громадянина України на ім'я Олександра Дакара, виданий у лютому 2016 року.

Докладніше читайте в матеріалі DT.UA "Вбивство Окуєвої: що відомо на даний момент".