У поліції розкрили подробиці затримання чоловіків із 6 кг вибухівки в Києві

12 листопада 23:55

Водій і пасажир припаркованого на стоянці біля торгового центру Volkswagen'а занервували, побачивши автомобіль поліції.

 

Затримані чоловіки, в автомобілі яких поліція виявила вибухівку та детонатори, стверджують, що нічого не знали про багаж.

Як повідомив ТСН співробітник поліції, який брав участь у затриманні, водій і пасажир припаркованого на стоянці біля торгового центру автомобіля Volkswagen Passat занервували, коли побачили автомобіль поліції. Тому правоохоронці вирішили їх перевірити. Однак під час затримання чоловіки поводилися спокійно і стверджували, що не знали про вміст багажника.

"Повідомили, що їх попросили перевезти цю сумку і сказали, що в цій сумці запчастини до автомобіля. Також попросили сумку не відкривати, тому що там - дуже дорогі запчастини... Познайомилися на дискотеці з хлопцем – він запропонував їм доставити ці запчастини. У Києві на цьому місці передачу мали забрати", - пояснив поліцейський.

За словами затриманих, вони привезли сумку з Мукачева Закарпатської області на автомобілі, який належить родичу одного з них.

Нагадаємо, ввечері 12 листопада поліція затримала у Києві двох чоловіків. У багажнику припаркованого на стоянці ТЦ "Аркадія" на Дніпровській набережній автомобіля Volkswagen Passat із закарпатськими номерами правоохоронці виявили п'ять брикетів пластиду загальною масою 6,5 кг і 10 детонаторів.

У затриманих при собі не було ні документів, ні мобільних телефонів.

У зв'язку з вилученням вибухівки патрульна поліція Києва переведена в підвищену готовність. Правоохоронці почали посилене патрулювання вокзалів, станцій метрополітену та місць масового скупчення людей. До патрулювання міста залучили 200 військовослужбовців Національної гвардії України.