У партії "Слуга народу" проблема з використанням своїх знаків, оскільки вони належать Зеленському — експерт

11 вересня 09:00

Зеленський повинен дати дозвіл на їх використання або передати майнові права за договором про передачу (відчуження) майнових прав інтелектуальної власності.

 

Слід зазначити, що на деякі слогани, котрі використовувалися під час виборчої компанії, подані заявки на одержання свідоцтва на товари і послуги, а саме на знак "Зекоманда" (заявка № m201906680), "Команда Зеленського" (заявка № m201906870), "Ze" (заявка № m201906865), "Ze!" (заявка № m201906866), "Ze2019" (заявка № m201906868). Однак ці заявки подані не політичною партією "Слуга народу", а громадянином Зеленським Володимиром Олександровичем.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Володимир Коноваленко. За його словами, оскільки свідоцтва на знаки для товарів і послуг отримав (отримає) Зеленський Володимир Олександрович, то виникає проблема з використанням цих знаків для товарів і послуг політичною партією "Слуга народу".

"Річ у тому, що політична партія "Слуга народу" може використовувати перелічені знаки для товарів і послуг без порушень права інтелектуальної власності тільки в тому разі якщо Володимир Зеленський дасть дозвіл (ліцензію) на їх використання або передасть майнові права за договором про передачу (відчуження) майнових прав інтелектуальної власності", - підкреслює експерт.

Детальніше про клонування "Слуг народу" і як з цим боротися читайте у матеріалі Володимира Коноваленка "Причини політичного тролінгу партії "Слуга народу"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".