У новому епідсезоні в Україну повернеться свинячий грип

29 серпня 22:39

У минулому році від ускладнень, викликаних грипом, померли семеро людей.

 

В Україні у новому епідемічному сезоні, який пройде з жовтня 2018 року по травень 2019 року, будуть циркулювати три штами вірусу грипу: Мічиган, Сінгапур і Колорадо. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Згідно з опублікованим прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірусами, які будуть циркулювати в Україні, є: вірус, подібний A/Michigan/45/2015 (H1N1) pdm09; вірус, подібний A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2) і вірус, подібний B/Colorado/06/2017", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вакцини від грипу пройшли перереєстрацію і незабаром з'являться в аптеках.

"Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них вже зареєстрована в Україні, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали третьої вакцини знаходяться на розгляді в Державному експертному центрі", - йдеться в повідомленні.

За даними МОЗ, щороку в Україні реєструється близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких становлять захворювання на грип та ГРВІ. У той же час, вакцинація проти грипу залишається дуже низькою. За даними минулого епідсезону в Україні було зафіксовано 7 летальних випадків від грипу.

Зазначимо, новий вірус грипу "Мічиган" - це різновид штаму H1N1, відомого як "Каліфорнія" або свинячий грип, який активно циркулював в Україні в 2009-2010 році.

Раніше повідомлялося, що в Україні найгірша серед країн Європи статистика щодо захворюваності на кір. З початку року на кір захворіли понад 26,5 тисяч осіб, померло 13: дев'ять дітей і четверо дорослих.