У Ніжині закидали "коктейлями Молотова" будинок судді

03 серпня 21:38

Постраждалих у результаті нападу немає, однак фасад будинку пошкоджено вогнем.

 

У Ніжині Чернігівської області невідомі закидали пляшками з горючою сумішшю двір будинку судді місцевого суду, 3 серпня повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

Вночі з 2 на 3 серпня до поліції звернулася місцева суддя, яка повідомила про те, що невідомі закинули у двір її будинку дві пляшки із легкозаймистою речовиною та підпаленої ганчіркою. Постраждалих у результаті інциденту немає, однак фасад будинку пошкоджено вогнем.

Поліція розпочала досудове розслідування згідно ст. 378 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна судді), максимальна санкція якої передбачає позбавлення волі на термін до п'ятнадцяти років. Слідство встановить, пов'язані дії зловмисників з професійною діяльністю судді.

Нагадаємо, 26 липня співробітники НАБУ і ГПУ провели обшуки Окружному адміністративному суді Києва. Голова Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що суддів ОАСК перевіряли на причетність до вчинення злочинів в ході розслідування справ Євромайдану. Проте в ході негласних слідчих дій були виявлені факти їхнього втручання в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. В якості доказів були опубліковані фрагменти прослушки голови ОАСК Павла Вовка, де той нібито дає вказівки адвокатам і суддям "вирішувати питання" з ВККС. За словами Горбатюка, прокуратура підготувала повідомлення про підозру голови і чотирьом суддям ОАСК. Однак керівництво ГПУ досі їх не погодило.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв підписати повідомлення, якщо йому нададуть докази та інформацію про негласні слідчі дії. Він також звинуватив Горбатюка в самопіарі і пригрозив службовою перевіркою.