У НАБУ розповіли за кількість розслідуваних виробництв по "Укроборонпрому"

22 травня 01:09

У роботі в Бюро знаходяться двадцять два виробництва, пов'язаних із корупцією у держконцерні "Укроборонпром".

 

Національне антикорупційне бюро розслідує 22 кримінальні провадження щодо можливих зловживань службовцями підприємств, які входять у державний концерн "Укроборонпром", йдеться у відповіді НАБУ проекту "Марлін".

Зокрема, детективи НАБУ перевірили факти фінансових порушень та неефективного управління ресурсами на сотні мільйонів гривень у структурі концерну "Укроборонпром", щодо яких йшлося у листі Держаудитслужби на адресу Мінекономрозвитку. Тоді у НАБУ запевнили, що перевірять інформацію, викладену у листі аудиторів.

У відповіді НАБУ сказано, що за результатами аналізу було складено 26 аналітичних довідок та передано у роботу детективам.

Нагадаємо, що детективи Національного антикорупційного бюро України виявили факти корупції на 15 підприємствах оборонно-промислового комплексу країни, такі дії посадовців, за попередніми підрахунками, завдали державі збитків на понад 620 млн гривень та 3 млн доларів.

Нагадаємо, за результатами аудиту держконцерну "Укроборонпром", який оскаржує продаж активів свого підприємства на аукціоні за борги, кількість підприємств у структурі, що у 2017 році отримали оцінку "незадовільно", збільшилася з 35 до 41 підприємства, або з 35,4 до 41%. Також аудитори помітили, що підприємства концерну завантажені лише на 30%, при тому що мають потенційні можливості поставки понад 1100 зразків озброєння і техніки на загальну суму понад 2,5 млрд грн. Aудит держконцерну проводився проектом "Марлін".