У НАБУ підсумували результати роботи за січень

15 лютого 11:24

У Бюро нагадали про розслідування найбільш резонансних злочинів.

 

У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) підбили підсумки своєї діяльності за минулий місяць. Як повідомила прес-служба Бюро, у вчиненні правопорушень, факти яких розслідують детективи під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, підозрюються 166 осіб. Також 310 осіб притягнули до відповідальності у справах щодо топ-корупції.

У НАБУ нагадали, що у січні про підозру повідомили низці осіб. Серед яких 15 підозрюваних у рамках розслідувань епізодів корупції на "Укрзалізниці". Це заволодіння 93 млн гривень внаслідок закупівлі за завищеними цінами продукції та заволодіння понад 98 млн гривень внаслідок закупівлі за завищеними цінами пального.

Про підозри повідомили й колишньому керівнику "Укркосмосу" (завдання понад 8 млн доларів збитків підприємству) та екс-депутату Полтавської облради (декларування недостовірної інформації).

Як зазначили у прес-службі, зараз у роботі перебуває 693 кримінальні провадження. У 180 справах суд має ухвалити своє рішення. Серед них: стосовно колишнього керівника Державної екологічної інспекції (декларування недостовірної інформації) та стосовно співробітника Генеральної прокуратури (хабарництво).

Нагадаємо, що раніше у Національному агентстві з питань запобігання корупції оприлюднили рейтинг порушень антикорупційного законодавства за січень. Так, на першому місці – декларування завідомо недостовірних відомостей послом України в Ірані Сергієм Бурдиляком. Після перевірки декларацій дипломата за 2015 та 2016 роки встановлено недостовірні відомості на суму понад 1,2 млн гривень.