У МЗС розповіли, чи варто українцям в Італії чекати на евакуацію

27 лютого 12:34

Країною шириться коронавірус, на Covid-19 захворіла українка з Кремони.

 

Громадян України з охопленої епідемією коронавірусу Італії поки що не евакуйовуватимуть, повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС Максим Коваленко.

"На цей момент про евакуацію з Італії (українців) не йдеться", - зазначив він.

За словами Коваленка, усі прохання наших співвітчизників в Італії враховуються, консульська служба перебуває на постійному зв'язку з українцями за кордоном, пише LB.ua.

Нагадаємо, в Італії стрімко поширюється "китайський вірус", найбільше хворих на півночі країни. Вперше коронавірус діагностували в українки в Італії.

У регіонах Венето і Ломбардія запроваджено жорсткі заходи боротьби з розповсюдженням вірусу, скасовано масові заходи. Зокрема, Венеціанський карнавал, вистави в міланському театрі "Ла Скала" і футбольні матчі серії А.

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Італії, ДПСУ доручили проводити посилену перевірку пасажирів, котрі прибувають з цієї країни. Через спалах коронавірусу українське консульство в Мілані призупинило прийом громадян.

Про готовність України протистояти небезпечній хворобі читайте у матеріалі Ольги Дмитричевої "Санітарний контроль" для "Дзеркала тижня. Україна".