У МОЗ заявили про зменшення захворюваності на грип та ГРВІ

08 листопада 14:36

За даними Міністерства охорони здоров'я, за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли більше 147 тисяч осіб.

 

Протягом минулого тижня показники захворюваності на грип та ГРВІ в Україні знизилися. При цьому випадків смерті від грипу минулого тижня не зареєстрували, а показник захворюваності менший від епідемічного порогу більш ніж на 30%. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Протягом 44 тижня 2018 року на грип та ГРВІ в Україні захворіли 147 407 людей, із них 67,7 % - діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років знизився на 5,2 % та 10,3 % відповідно. Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перебуває на неепідемічному рівні: інтенсивний показник на 32,7 % менше епідпорогу", - йдеться у повідомленні МОЗ.

У міністерстві повідомили про те, що через захворювання грипом летальних випадків не було.

"За даними дозорного епіднагляду, за тиждень зареєстровано 38 випадків грипоподібного захворювання та 14 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції. Лабораторного підтвердження наявності вірусів грипу не отримано. Летальних випадків від грипу не зареєстровано", - повідомили у МОЗ.

Зазначимо, що згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я за минулий тиждень, на грип та ГРВІ захворіли майже 143 тисячі українців. На той момент епідемічний поріг також не був перевищений. У МОЗ також зазначили, що протягом минулого епідеміологічного сезону було зафіксовано сім летальних випадків.

Як повідомлялося, за прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, в новому епідсезоні в Україні, ймовірно, будуть циркулювати три штами вірусу грипу: Мічиган, Сінгапур і Колорадо.