У Мінсоцполітики озвучили кількість зареєстрованих переселенців

14 вересня 22:30

За станом на 14 вересня на обліку перебуває один мільйон 483 тисячі 119 внутрішніх переселенців з Донбасу та Криму.

 

Кількість зареєстрованих переселенців в Україні за станом на 14 вересня становить один мільйон 483 тисячі 119 внутрішніх переселенців з Донбасу та Криму, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

У повідомленні говориться, що за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, враховано 1483119 внутрішньо переміщених осіб або 1164338 сімей з Донбасу та Криму.

На сьогодні грошову допомогу призначили майже 490,5 тисячам сімей, а всього ж внутрішньо переміщеним особам перераховано майже 2,206 мільярда гривень.

Між тим, офіційна цифра дуже занижена - вважають волонтери. Адже ці дані враховують лише тих, хто має папірець про те, що він переселенець. А папірець є далеко не в усіх, пише в статті для DT.UA Оксана Онищенко. Хтось не може його отримати. Хтось не хоче, бо держвиплати переселенцям мізерні (442 грн або 884 грн щомісяця, але тільки впродовж півроку), і муки, що супроводжують їх отримання, того не варті.

Детальніше про становище переселенців в Україні читайте у статті Не помічати - простіше. Влада перевірить переселенців Оксани Онищенко для тижневика "Дзеркало Тижня. Україна".