У Мінську узгодили дату і місце переміщення засуджених з території ОРДЛО – Геращенко

04 грудня 18:14

Сторони домовилися про переміщення понад 60 засуджених до початку війни в Донбасі.

 

На засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську узгодили дату і місце переміщення засуджених з території окупованого Донбасу на підконтрольну частину України. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"Ці люди здійснили злочин, але вони теж громадяни України, і мають право відбувати покарання на території, контрольованій українською владою. Омбудсмен Людмила Денісова і її офіс будуть напряму залучені до цього переміщення засуджених", - написала Геращенко.

За її даними, близько 1000 засуджених, не пов'язаних з воєнним конфліктом у Донбасі, прагнуть сидіти в українських тюрмах, наразі ж домовилися про переміщення більше 60 з них. Переміщення має відбутися найближчими днями.

Раніше координатор Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Тоні Фріш повідомив про те, що представники окремих районів Луганської області готові передати Києву 50 ув'язнених, які були засуджені до початку війни в Донбасі. За його словами, з окремих районів Донецької області передача засуджених відбувається з 2015 року, вже близько 200 осіб перемістили з окупованих територій.