У Мінкульті запевнили, що повернення до державних ЗМІ вже не буде

02 грудня 15:30

За словами Бородянського, ЗМІ повинні бути медіатором, а не рупором.

 

Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський в інтерв'ю DT.UA заявив про те, що за жодних обставин відродження державних ЗМІ не буде. За його словами, ЗМІ має бути медіатором між суспільством і владою, а не рупором пропаганди.

"Це ж оксюморон - державне ЗМІ. Яке взагалі завдання ЗМІ, якщо це не пропаганда? Бути медіатором між суспільством і владою. А якщо воно державне, то це медіатор або рупор? Це рупор. Я б взагалі всі комунальні телеканали заборонив. Адже коли громада отримує телеканал, то платить громада, а фізично керує цим телеканалом мер міста. Це неправильна модель. Такий телеканал перетворюється, знову ж таки, на рупор. Тобто місцевий телеканал створений на гроші громади, що живе там, а працює в інтересах однієї групи людей", - зазначив Бородянський.

За його словами, такий стан речей дивний при наявності суспільного мовника. "Суспільний мовник отримує фінансування з державного бюджету, але є незалежним, там складна система фінансування. Так за жодних обставин відродження державних ЗМІ не буде", - додав він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте повністю інтерв'ю Олега Вергеліса та Катерини Константинової з Володимиром Бородянським у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".