У Мінкульті наполягають на створенні в кожному місті історико-архітектурних опорних планів

02 грудня 17:00

Ці плани дозволять регулювати сферу видачі дозволів на будівництво в історичних містах.

 

Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський в інтерв'ю DT.UA заявив про те, що міністерство наполягає на створенні в кожному місті історико-архітектурних опорних планів, які дозволять регулювати сферу видачі дозволів на будівництво в історичних містах. За його словами, міністерство буде ініціювати мораторій на будівництво в містах, де такий план не розроблено.

"Що стосується попереднього складу Міністерства культури, то, в принципі, я вважаю, що була одна сфера, яка погано працювала, - ця сфера називається "видача дозволів на будівництво в історичних містах". Девелопери краще знають, що це означає - "погано працювала". Цю історію ми перебудовуємо, робимо прозорою, зрозумілою. Кожне місто має створити історико-архітектурні опорні плани, ми будемо ініціювати мораторій на будь-яке будівництво в містах, які не створили ці плани. Це один з механізмів регулювання. Ці плани повинні були бути створені кілька років тому, але, як завжди, чомусь не створені", - заявив Бородянський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте повністю інтерв'ю Олега Вергеліса та Катерини Константинової з Володимиром Бородянським у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".