У Миколаєві вперше проводяться українсько-британські навчання Warrior Watcher

17 жовтня 12:50

Українські військові під керівництвом британських інструкторів перейматимуть досвід провідних країн щодо впровадження стандартів НАТО.

 

У Миколаєві стартували українсько-британські навчання Warrior Watcher-2019 за участі представників Військово-Морських Сил та Повітряних Сил ЗСУ й Збройних Сил Великої Британії. Про це повідомляє пресслужба командування Військово-Морських Сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Вказується, що основною метою є ознайомлення з теоретичними основами планування та оцінки ризиків захисту аеродромів і критичних об'єктів інфраструктури за стандартами НАТО, підвищення взаємосумісності між підрозділами українських збройних сил та підрозділами охорони королівських військово-повітряних сил Британії.

Українські військові під керівництвом британських інструкторів перейматимуть досвід провідних країн щодо впровадження стандартів НАТО. Термін навчань – дев'ять днів, складаються вони з теоретичної та практичної частини.

Українсько-британські навчання Warrior Watcher проводяться вперше, формат розробили з урахуванням сучасних викликів та загроз.

У лютому депутати Верховної Ради попереднього скликання підтримали рішення президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав в Україну для участі у навчаннях. Цього року в Україні проводять шість міжнародних навчань: українсько-американські, українсько-британські, українсько-румунські та багатонаціональні.