У мережі показали військові кораблі в Криму, які Путін хоче повернути Україні

13 сiчня 16:09

За роки анексії українська техніка неабияк занепала.

 

Російський телеканал "Зірка" показав українські військові кораблі в окупованому Криму, які президент РФ Володимир Путін запропонував повернути Україні.

На записах, опублікованих в мережі, можна побачити морські тральщики "Чернігів" та "Черкаси", підводний човен "Запоріжжя" та рятувальне буксирне судно "Кременець".

За роки анексії українська техніка неабияк занепала і знаходиться в поганому стані – можна розгледіти іржу та облізлу фарбу.

Нагадаємо, 11 січня президент Росії Володимир Путін висловив готовність передати Україні "кілька десятків військових кораблів і літаків" з окупованого Криму. За словами Путіна, українська техніка "перебуває в жалюгідному стані", а боєприпаси не підлягають транспортуванню.

Командувач ВМС ЗСУ віце-адмірал Ігор Воронченко заявив, що питання про переміщення військової техніки з Криму на материкову частину України має вирішувати вище військово-політичне керівництво країни. Він також спростував заяву Путіна, що українська техніка в Криму перебувала в незадовільному стані.