У Меджлісі повідомляють про зникнення кримських татар в Керчі

16 грудня 13:01

На поточний момент офіційних повідомлень правоохоронних органів Криму щодо пропажі кримчан немає.

 

15 грудня в Керчі пропали двоє кримський татар – Руслан Ганієв і його друг Арлен, повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял з посиланням на голову Керченського регіонального меджлісу.

"Обидва мусульмани. Руслан вранці пішов з дому, сказавши дружині, що відвідає батьків, після чого ніякої інформації про нього немає. Спробували шукати серед друзів і виявили, що зник його друг Арлен, якого ще вчора друзі бачили в Керчі. Руслана описують як дуже скромну і спокійну людини", – повідомив в Джелял.

Рідні, за словами представника Меджлісу, повідомили про зникнення в поліцію. Там пообіцяли скласти протокол у випадку, якщо зниклі не з'являться до восьмої вечора.

На поточний момент офіційних повідомлень правоохоронних органів Криму щодо пропажі кримчан немає.

Как сообщил председатель Керченского регионального меджлиса, сегодня утром в Керчи пропали двое мужчин - Руслан Ганиев и...

Posted by Nariman Dzhelalov on 15 декабря 2015 г.

Після анексії Криму Російською Федерацією на півострові почалися викрадення кримських татар. Про порушення прав кримських татар говорив також міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. Він заявив, що Росія не виконала жодної обіцянки поліпшити становище кримських татар. Разом з тим, в січні 2015 року кримські татари звернулися в ООН з проханням не допустити їх знищення.У заяві йдеться, зокрема, про випадки викрадення кримських татар і порушення їх прав: "В результаті чергового захоплення Криму корінне населення - кримські татари - перетворилися в об'єкт терору і фізичного насильства".