У Маріуполі затримали гранатометника "ДНР"

28 сiчня 03:00

Бойовик протягом двох років брав участь у бойових діях проти української армії.

 

Співробітники Служби безпеки України затримали в Маріуполі Донецької області бойовика російсько-окупаційних формувань, який два роки воював проти української армії, повідомив прес-центр СБУ в понеділок, 27 січня.

За даними слідства, у 2014 році мешканець Горлівки приєднався до бойовиків. У лавах "1-го армійського корпусу" терористичного угруповання "ДНР" він отримав посаду стрілка-гранатометника. Бойовик брав активну участь у боях в районі Горлівки і Торецька, ведучи вогонь з позицій "Шанхай" і "6/7".

У 2016 році найманця комісували у зв'язку з пораненням в голову.

Наприкінці 2019 року колишній бойовик у пошуках роботи приїхав до Маріуполя, де і був затриманий СБУ.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації або участь у ній), і суд взяв підозрюваного під варту.

Прокуратура вже скерувала обвинувальний акт до Слов'янського міського суду Донецької області.

Як повідомлялося, у лютому 2019 року суд засудив бойовика угруповання "ДНР" до 9,5 років позбавлення волі. Уродженець Горлівки приєднався до окупантів в 2015 році, займав посаду механіка-водія і брав участь у бойових діях проти української армії, поки його не затримали у березні 2018 року.

У листопаді до восьми років колонії засудили бойовика "ЛНР". Мешканець Дніпра вступив до лав терористів з 2014 році, пройшов курс підготовки в тренувальному таборі в Бєлгороді і протягом майже п'яти років брав участь у бойових діях проти України.