У Маріуполі застрелили бойовика "ДНР", який брав участь в штурмі Донецького аеропрту

16 вересня 15:46

Проти Романа Джумаєва відкрита кримінальна справа, його влітку із СІЗО відпустили під домашній арешт.

 

У Маріуполі на порозі власної квартири застрелили бойовика "ДНР", який брав участь в штурмі Донецького аеропорту та Дебальцевого, повідомив відділ комунікації поліції Донецької області. За учать у незаконних збройних формуваннях вбитого притягували до кримінальної відповідальності.

"28-річного раніше судимого маріупольця було вбито на порозі своєї квартири. На території Донеччини розпочато поліцейську операцію із затримання підозрюваного", - повідомили в поліції.

Про постріли у квартирі багатоповерхівки поліцію повідомила сусідка вбитого. Після прибуття на місце події правоохоронці виявили тіло з вогнепальними пораненнями. За попередніми даними, близько 11:30 невідомі подзвонили у двері чоловіка, а коли він не відчинив – застрелили.

Наразі поліція встановлює обставини вбивства, а також намагається дізнатися особу підозрюваного та затримати його. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Як зазначили у місцевому виданні 0629, вбитим виявився бойовик "ДНР" Роман Джумаєв, який у 2014 році приєднався до підтримуваного Росією незаконного формування. Він брав участь у штурмі Донецького аеропорту та Дебальцевого. Влітку 2015 року Джумаєв виїхав до Білорусі через РФ, де за даними ЗМІ, працював менеджером. Наступного року він переїхав до Росії.

Українські силовики затримали Джумаєва в 2017 році, коли той через Мар'їнку намагався в'їхати в Україну для того, аби провідати родичів. Вбитого звинуватили у злочині, передбаченому ч.1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Суд в рамках цієї справи ще триває. Останнє засіданні відбулося на початку серпня. Тоді Жовтневий районний суд Маріуполя змінив Джумаєву запобіжний захід на домашній арешт.