У Маріуполі на молодіжному форумі отруїлися 16 учасників

31 жовтня 04:57

Замість цікавого спілкування молодим людям довелося провести деякий час в лікарні

 

У Маріуполі (Донецька область)молодіжний форум затьмарився неприємним випадком: 16 студентів Української академії лідерства, якы приїхали зі столиці, отруїлися отруїлися їжею, яку їм надавало місцеве підприємство громадського харчування.

"За попередніми даними слідства, 29 жовтня 2019 року 300 молодих людей у віці від 17 до 27 років прибули до Маріуполя з Києва для участі в молодіжному форумі "Кожне завтра починається вже сьогодні" і протягом дня тричі приймали їжу, приготовлену для них на замовлення організаторами заходу одним з місцевих комунальних підприємств", - сказано в повідомленні прокуратури, яка порушила кримінальну справу за фактом отруєння.

Наголошується, що ввечері, після повернення до пансіонату "Урзуф", молодь стала скаржитися на погіршення самопочуття, нудоту, запаморочення, діарею і біль у животі.

16 осіб були госпіталізовані, і їм надали необхідну допомогу. Зараз молоді люди вже виписані з лікарні.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) КК України.

Приймаються всі необхідні заходи для встановлення причин масового отруєння молодих людей та притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, що в Одеській області було госпіталізовано 56 осіб, зокрема 53 дитини, які відпочивали в оздоровчо-спортивному таборі "Медик–2" у селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району. Медики діагностували у дітей харчове отруєння. Розслідування, як правило, показують відсутність належної гігієни працівників, нехтування правил приготування їжі, неякісні продукти.