У Мар'їнці відзначили п'яту річницю визволення від окупантів: фоторепортаж

05 серпня 19:59

У місті провели виставку і концерт, а пам'ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

 

У Мар'їнці Донецької області в понеділок, 5 серпня, відзначили п'яту річницю визволення міста від російської окупації. З нагоди цієї дати у місті відбулися виставка і концерт. Мешканці міста і військовослужбовці вшанували пам'ять українських бійців, загиблих у боях за Мар'їнку, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

Захід розпочався з Державного гімну України. З вітальними словами до військовослужбовців і містян звернулися представники місцевої влади та командування Об'єднаних сил.

Заступник командувача оперативно-тактичної угрупованням "Схід" Аркадій Степаненко запевнив, що українська армія зробить все для захисту громадян і відновлення територіальної цілісності держави.

"Ми, як військові, зробимо все необхідне, щоб відтіснити ворога до кордонів з РФ. Нам не потрібен ніякий "русскій мір", який приніс нам війну, страждання і горе. Нам потрібна тільки перемога, хороша і квітуча країна", - заявив полковник Степаненко.

Із вітальним словом виступив також командир 24-ї Окремої механізованої бригади імені Короля Данила підполковник Валерій Гудзь.

"Звільнення міста Мар'їнка - це свято всього українського народу. Миру не можна досягти силою, мир досягається порозумінням. Згода між Сходом і Заходом країни, завжди була, є і буде. А той ворог, який сіє між нами якісь непорозуміння, буде розгромлений і знищений, і над нашою країною запанує мир", - сказав комбриг.

Підрозділи Збройних сил України, "Азова", "Донбасу" та інших добровольчих формувань звільнили Мар'їнку Донецькій області 5 серпня 2014 року. Бої за Мар'їнку точилися в умовах масованого вторгнення російських батальйонних тактичних груп до Донецької і Луганської областей.

У червні 2015 року російські окупанти здійснили черговий наступ на Мар'їнку, активно застосовуючи танки, реактивну і ствольну артилерію. ЗСУ під командуванням полковника Михайла Забродського успішно відбили атаки противника.

Сьогодні більшу частину Мар'їнки, яка примикає до західних околиць Донецька, перебуває під контролем Об'єднаних сил.