У Львові затримали співорганізатора вбивства Олешка

07 лютого 09:32

Чоловік прикривався фальшивим посвідченням Європолу.

 

Колишнього бійця "Торнадо", якого поліція підозрює в організації саме стеження та вбивства Віталія Олешка, затримали в ніч на четвер, 7 лютого, під час проведення оперативно-розшукових заходів у Львові, повідомив заступник голови Національної поліції Вячеслав Аброськін.

За його словами затриманий, мешканець Дніпра, останні п'ять місяців ховався у різних областях України, постійно змінюючи місце проживання, а при собі мав фальшиві документи поліцейського Європолу.

"Але сьогодні був не його день... Відповідальність все ж таки буде нести. Ми наполегливо продовжуємо працювати по всім замовним вбивствам, для нас не має різниці, хто потерпілий, головне - це людина, громадянин України", – написав Аброськін в Facebook.

Віталія Олешка ("Сармата") застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Вбивця зайшов у двір готелю, що належав Олешку, і двічі вистрілив йому в спину. Від отриманих поранень 43-річний чоловік помер на місці.

Журналіст Юрій Бутусов і знайомі "Сармата" пов'язували вбивство з його конфліктом із місцевим олігархом і народним депутатом від "Волі народу" Олександром Пономарьовим. Також було відомо про конфлікти вбитого з головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем і мером Бердянська Володимиром Чепурним.

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка й повідомила про підозру у попередній змові групи осіб з метою умисного вбивства. 3 серпня суд заарештував підозрюваних на 60 діб без права внесення застави.

Пізніше в Запорізькій області затримали підозрюваного у замовленні та організації вбивства Олешка. Уродженцю Донецької області обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Підозрюваного в організації вбивства бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського затримали 16 грудня в міжнародному аеропорту "Харків"при спробі вилетіти за кордон. Покази проти нього дав один з підозрюваних у вбивстві, який зізнався у злочині.

18 грудня Бродського заарештували на 60 діб без права внесення застави.