У Львові планують відкрити банк крові для тварин

21 лютого 15:41

Вже зібрали половину необхідних коштів та придбали обладнання.

 

У Львові створять банк крові для тварин, для якого вже закупили першу партії необхідного обладнання, повідомили у Львівській міській раді. Установа стане унікальною для Західної України та Львова зокрема. Збір коштів на відкриття центру досі продовжується.

"Унікальний для нашого міста та Західної України банк крові, що використовуватимуть для порятунку та ефективнішого лікування собак, буде створено завдяки коштам численних благодійників. На сьогодні ЛКП "Лев" за допомогою друзів, партнерів, а також просто небайдужих людей, зібрало 170,5 тис. грн. Загалом бюджет проекту майже 300 тис. грн, тож збір триває", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Зазначено, що із 170 506,83 грн зібраних коштів 122 608,10 надійшли безпосередньо для створення банку крові, 7 898,73 грн виділено із надходжень на діяльність ветеринарно-стерилізаційного центру "Лев", а 40 тис грн – з надходжень на лікування безпритульних тварин.

Для банку крові вже закупили мікроскоп, що необхідний для діагностики патологічних станів тварин-донорів перед забором крові, холодильник, водяну баню, механічний екстрактор для розділення крові на компоненти, а також оплачено 50% авансу за центрифугу.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України запропонувало проект технічного регламенту на косметичну продукцію для громадського обговорення, одним з аспектів якого може стати заборона випробування косметики на тваринах. У відомстві наголосили, що новий технічний регламент на косметичну продукцію розроблений на основі регламенту ЄС - документ повинен усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні і технічні бар'єри в торгівлі між Україною і країнами Європейського Союзу.