У Львівській ОДА пообіцяли повністю очистити місто від сміття до 14 липня

12 липня 15:42

У двох районах міста, де ситуація зі сміттям найгірша, працюватиме додаткова техніка.

 

Львів може бути повністю очищений від сміття до цієї п'ятниці, розповів "УНН" директор Департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації Назарій Романчук.

"Вже за день-два Львів повністю очистять від сміття. Однак це не одноразова акція. Вже завтра на сесії облради на розгляд депутатам буде подано програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у місті Львові на наступні три роки. Сподіваюсь, що депутати підтримають цю програму", - зазначив Романчук.

Він також розповів, що зі Львова щоденно вивозять тисячу тонн сміття. Найскладніша ситуація у двох районах міста – Шевченківському та Франківському. У Департаменті ЖКГ задля її вирішення планують направити у ці райони додаткову техніку.

З 3 липня запроваджено зважування всіх спецавтомобілів з ТПВ для ведення чітких розрахунків щодо кількості відходів, що утворюються у Львові та захоронюються на полігонах.

Раніше повідомлялося, що зі Львова не вивезли 7 тисяч 580 тонн твердих побутових відходів, з них на землі залишались лежати 5 тисяч 440 тонн.

Детальніше про так звану "сміттєву облогу" Львова читайте у статті Оксани Сироїд "Сміття несвободи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".