У Львівській області отруїлися шестеро людей

08 серпня 10:23

Усі постраждалі їли в одному з кафе Стрия.

 

У Львівській області шестеро людей шпиталізовані до лікарень з харчовим отруєнням, повідомляє Департамент з питань цивільного захисту населення Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА). У двох постраждалих діагностована гостра кишкова інфекція, у чотирьох - харчова токсико-інфекція.

За даними чиновників, у неділю, 5 серпня, усі постраждалі їли в кафе "Степ-Леон" у місті Стрий. Чотири людини шпиталізовані до міської лікарні смт Бориня (Турківський район), двоє постраждалих від отруєння - до районної лікарні Жидачіва. Наразі встановлюються всі обставини отруєння людей.

Як повідомлялося, 6 серпня в готелі "Джем Раковець" у селі Раковець Львівської області отруїлися 17 людей, зокрема 16 дітей. Потерпілі в стані середньої важкості були шпиталізовані до інфекційної клінічної лікарні. Згодом кількість шпиталізованих зросла до 27 осіб, серед яких 26 дітей.

Попередній діагноз постраждалих - ХТІ (харчова токсикоз-інфекція). За фактом масового отруєння людей поліція відкрила справу за ч. 1 статті 325 (порушення правил боротьби з епідеміями) Кримінального кодексу України.