У Львівській і Херсонській областях підтоплені понад 300 домогосподарств

18 червня 10:30

Рівень води поступово спадає, рятувальники і техніка працюють над ліквідацією наслідків негоди.

 

У Львівській і Херсонській областях через негоду підтоплені понад 300 домогосподарств, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У Львівській області внаслідок інтенсивних опадів 17 червня сталося підтоплення 68 домогосподарств, зокрема 18 житлових будинків у трьох населених пунктах Пустомитівського та Миколаївського районів.

Станом на ранок вівторка, 18 червня, підтопленими залишаються понад 30 присадибних ділянок, чотири господарчі споруди та п'ять підвалів житлових будинків.

У Херсонській області дощі та грози 13 червня підтопили 252 домогосподарства, зокрема 69 житлових будинків у смт Нова Маячка Олешківського району. Станом на ранок 18 червня підтопленими залишаються 170 домогосподарств, з них 16 житлових будинків.

Рівень води поступово спадає. На Львівщині до ліквідації наслідків негоди залучались 12 рятувальників та чотири одиниці техніки, на Херсонщині – 53 рятувальники та 16 одиниць техніки.

За добу рятувальники відкачали десять тисяч кубометрів води, загалом від початку робіт – 89 кубометрів. Для відводу відкачаної води за межі селища проклали тимчасовий трубопровід діаметром 150 мм.

Наприкінці травня сильні зливи в Закарпатській області призвели до повеней, які завдали регіону збитків на 100 млн гривень. У Мукачеві через дощі вийшла на заплаву річка Латориця, у Великих Ком'ятах води річки Божава затопили гектари сільськогосподарських угідь і сотні теплиць. Повінь знищила майже весь урожай. У смт Воловець в річку Вича впав хлопчик 2008 року народження.

За даними ДСНС, повінь підтопила 153 домогосподарства, 492 га сільгоспугідь і 52 га пасовищ; пошкодила 15 мостових переходів, зруйнувала один і пошкодила два мости. Вода також також зруйнувала 844 і пошкодила 1270 пог. м берегових укріплень.

25 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про ліквідацію наслідків повені в Закарпатті.