У Луганську розгорівся конфлікт між російськими спецслужбами – Клімкін

22 листопада 12:34

Росія свідомо розпалює ситуацію на окупованій території.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в окупованому Луганську йдуть розборки не тільки між бойовиками, але і між російськими спецслужбами. У той же час він додав, що ситуація створює небезпеку для цивільного населення. Про це він сказав журналістам перед засіданням Кабінету міністрів України від 22 листопада.

"Ми уважно дивимося, що відбувається на окупованих територіях. Оскільки ви сказали про розборки, але це не тільки внутрішні розборки там всередині між цими бандами – також розборки між відповідними російськими спецслужбами. Це дуже чітко доводить, що саме Росія там всім рулить", - сказав Клімкін.

Міністр додав, що вчора на військовому кабінеті відбулася дуже серйозна дискусія про можливі варіанти дій, в тому числі, взаємодії з міжнародними партнерами. На його думку, ситуація, яка склалася в окупованому Луганську, може бути використана для обмеження сфери діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ).

"Ми повинні турбуватися про безпеку нашої моніторингової місії ОБСЄ, оскільки ця ситуація може бути використана для того щоб обмежити сферу їх діяльності та знову маніпулювати озброєнням", - додав він, підкресливши, що ситуація на окупованих територіях залишається дуже серйозною.

Нагадаємо, що вранці у вівторок, 21 листопада, центр окупованого Луганська оточили озброєні бойовики без розпізнавальних знаків, а під "управління МВС" підігнали БТР. Екс-"міністр" Ігор Корнет забарикадувався в будинку разом з лояльним йому колишнім спецпідрозділом "Беркут".

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували прибуття до Луганська військової техніки та бойовиків. Не виключено, що вони прибули з окупованого Донецька.

Раніше в групі ІС повідомили про те, що ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький звільнив "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета. Незважаючи на те, що Корнета звільнили з формулюванням "у зв'язку з відкриттям проти нього кримінальної справи", між ним і Плотницьким довгий час тривало протистояння. Перед звільненням "глава МВС" доручив підлеглим перейти на посилений режим служби.

Про хронологію подій в окупованому Луганську та їх розвиток читайте в матеріалі ZN.UA "Переворот в "ЛНР": що відбувається в окупованому Луганську".