У "ЛНР" терористи зганяють мирних мешканців на "військові збори"

25 сiчня 17:23

"Резервістів" намагаються заманити на "службу" обіцянками додаткових виплат.

 

На тимчасово окупованій території Луганської області бойовики терористичної організації "ЛНР" розпочали збір чоловіків на "військові збори", повідомляє пропагандистський ресурс терористів "ЛІЦ".

"Наразі задля підготовки за "військовими спеціальностями" громадян, які перебувають у "запасі", у січні-лютому 2018 року в підрозділах "народної міліції" у кілька етапів проводяться планові навчальні збори з громадянами, які перебувають у "запасі", призначеними до складу резервних формувань "народної міліції", - заявив "військовий комісар ЛНР" Ігор Маршуба.

По завершенні "зборів" бойовики обіцяють "резервістам" сплатити зарплатню за місцем роботи та грошову допомогу як "військовослужбовцям у підрозділах "народної міліції"" за весь період участі у них.

Від "резервістів" вимагають своєчасно прибути у відділи "військового комісаріату", пройти "едичну комісію та відбути на навчальні "збори".

Раніше у розвідці повідомляли про те, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей активізувалися так звані "військові казачі громади" під керівництвом співробітників ФСБ Росії. Вербувальники цих організацій проводять інтенсивну агітацію серед місцевого населення і найманців-колабораціоністів, створюючи непідконтрольні російському окупаційному командуванню збройні формування.

Крім того, на початку грудня і у зв'язку з браком "особового складу" окупанти відновили набір на "військову службу" осіб, які мають судимості.