У Литві порахували незаконно вивезені в Україну автомобілі

14 листопада 08:07

Автомобілі можуть бути конфісковані на при перетині кордону однієї з держав ЄС, так і в Україні.

 

Митний департамент Литви оприлюднив звіт про перевірки законності вивезення авто з литовськими номерами в Україну. У ньому сказано, що понад 59 тис. легкових автомобілів були вивезені з Литви в Україну в обхід існуючих законодавчих норм, тобто з грубими порушеннями митних правил, повідомляє литовське видання Verslo žinios ("Ділові знання"), пише "112.ua".

Власники (як фактичні, так і за документами) таких автомобілів, пише видання, можуть бути звинувачені відразу за трьома статтями литовського кримінального кодексу: розтрата коштів підприємства, несплата податків і масова оренда нелегальних працівників на роботу (оскільки за документами українські "власники" литовських авто - це водії таких компаній).

Повідомляється, що при виїзді з України в Європу таке авто може бути конфісковано. Затримувати і конфісковувати дані автомобілі зможуть і представники правоохоронних органів України, якщо у них будуть дані з Литви.

Зазначимо, що й згідно з даними ДФС України, станом на 1 листопада 2017 року в Україні знаходиться понад 59 тисяч транспортних засобів із литовською реєстрацією, левова частка яких - 44,6 тисяч - ввезена в режимі "тимчасового ввезення".

За запитом ГФС митники Литви підключилися до розслідуваннязаконності ввезення та використання в Україні таких автомобілів.