У Кучми назвали конструктивними переговори ТКГ про звільнення українських заручників

21 серпня 19:19

Бойовики вимагають звільнити 208 засуджених злочинців в обмін на 69 українських громадян.

 

У Тристоронній контактній групі триваэ робота з підготовки до обміну українських громадян, яких тримають у заручниках бойовики ОРДЛО, на засуджених українськими судами злочинців, повідомила прессекретарка другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Триває конструктивна робота за взаємною звільнення утримуваних осіб", - написала вона на своїй сторінці у Facebook за підсумками чергового раунду консультацій ТКГ у Мінську в середу, 21 серпня.

Раніше Оліфер повідомляла про досягнуті ТКГ домовленості щодо юридичного очищення і підготовки до обміну, а також про подальше підтвердження утримуваних осіб.

За попередньою інформацією, бойовики підтвердили місцезнаходження 69 українських громадян, а також зажадали звільнення 208 осіб з українських місць позбавлення волі.

З початку бойових дій в Донецькій і Луганській областях були звільнені понад 3200 осіб, яких бойовики російсько-окупаційних формувань тримали в заручниках.

Останній масштабний обмін утримуваними особами відбувся 27 грудня 2017 року на КПВВ "Майорське". З полону угруповань ОРДЛО були звільнені 73 українці в обмін на 233 бойовиків,

За даними СБУ, на окупованій Росією території Донбасу тримають у заручниках понад 100 українських військовослужбовців і цивільних осіб, Крім того, десятки українських громадян незаконно тримаються на території Росії. Понад 400 українців вважаються зниклими безвісти.