У Кривому Розі побили поліцейських і відібрали табельну зброю

20 березня 21:00

Керівників поліції запідозрили у спробі "зам'яти" справу, ними зайнялося ДБР.

 

Державне бюро розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за фактом приховування керівництвом поліції Кривого Рогу нападу на співробітників поліції охорони. Невідомі побили двох поліцейських і відібрали табельну зброю. Однак у Криворізькому відділенні ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області кваліфікували інцидент як дрібне хуліганство, повідомляє прес-служба ДБР в середу, 20 березня.

Провадження зареєстровано за ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу (приховування тяжкого чи особливо тяжкого злочину) на підставі публікацій у медіа.

Невідомі напали на озброєних поліцейських у ніч на 16 березня біля одного з нічних клубів Кривого Рогу. Про інцидент повідомив депутат Микола Колесник на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши відео з камер зовнішнього спостереження. Депутат повідомив про злочин керівництву Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції, так як місцеве поліцейське начальство, за його словами, намагалося "зам'яти" справу.

Камери зафіксували, як чоловік прямим ударів в голову нокаутував поліцейського, потім невідомий відібрав у нього автомат. На запису також видно, як група невідомих б'є ногами другого співробітника поліції.

У Департаменті внутрішніх розслідувань Нацполіції повідомили, що близько 3:00 16 березня Саксаганське відділення поліції отримало повідомлення про бійку біля розважального закладу. За викликом виїхали 22-річні сержант поліції охорони, інспектор взводу реагування, і капрал, що обіймає посаду водія. Вони підійшли до групи чоловіків біля клубу. Від прямого удару в голову сержант упав на землю і втратив свідомість. Капрала також збили з ніг і почали бити. Після нападу водій зміг піднятися і відвів напарника до автомобілю.

"Керівництво міського управління поліції охорони, дізнавшись про інцидент, не виявило відповідного реагування, як і керівництво поліції Кривого Рогу. Тільки, коли ситуація була поширена в мережі Інтернет і отримала розголос, на резонанс неможливо було далі приховувати", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою ДВБ НПУ.

Проте в ньому не згадується, що зловмисники заволоділи табельною зброєю потерпілого поліцейського.

За підозрою в нападі на поліцейських 19 березня затримали двох чоловіків. Один з них – 30-річний мешканець Кривого Рогу, який, за даними слідства, першим вдарив сержанта поліції, був затриманий у Дарницькому районі Києва і доставлений до Кривого Рогу.

Затриманих помістили до ізолятору тимчасового тримання. Одному з них уже вручили повідомлення про підозру за ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

"Кримінальна відповідальність загрожує і посадовим особам поліції, які, не бажаючи розголосу події, замість того, щоб захистити підлеглих співробітників, а в їх особі - честь і гідність поліції в цілому, приховали факт скоєння злочину", - запевнили в ДВБ.