У Криму "українського диверсанта" Штиблікова засудили до п'яти років ув'язнення

16 листопада 14:58

У травні Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством.

 

Підконтрольний Кремлю Севастопольський міськсуд засудив фігуранта "справи українських диверсантів" Дмитра Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тисяч рублів, повідомляє "Крим.Реалії".

"Я впевнений, що сама справа надумана", – прокоментував вирок брат Штиблікова Олексій.

Наголошується, що 18 травня Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили.

Нагадаємо, що 9 листопада 2016 року у Севастополі затримали "членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України" – Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку.

Ленінський райсуд Севастополя заарештував трьох затриманих на два місяці. 30 грудня суд продовжив термін утримання під вартою відносно Штиблікова, Бессарабова і Дудки до 8 березня 2017 року.

Штибліков і Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Вони також неодноразово виступали експертами й у тижневику "Дзеркало тижня. Україна" ("Флотське мито", "Росія перевищила допустиму присутність своєї морської піхоти в Криму"). Дудка – капітан 2-го рангу запасу, у минулому він був капітаном корабля радіоелектронної розвідки.

Як заявили в СБУ, затримані в Криму українці не є ні співробітниками, ні контактерами з боку спецслужби.