У Криму стріляли в мера Феодосії

27 липня 09:45

Вночі стався розбійний напад на мера Феодосії Олександра Бартенєва, він з вогнепальним пораненням доставлений до лікарні, знаходиться в реанімації. Бартенєв двічі - в 2008 і 2010 році - обирався мером, має звання Героя України.

 

У Криму скоєно замах на мера Феодосії Олександра Бартенєва.

Він був доставлений до лікарні з вогнепальним пораненням, повідомила керівник сектору зв'язків з громадськістю кримського главку міліції Ольга Кондрашова.

"Сьогодні вночі стався розбійний напад на мера Феодосії Олександра Бартенєва. Йому заподіяне вогнепальне поранення. Він у лікарні", - сказала вона.

За останніми даними, Олександр Бартенєв доставлений в реанімаційне відділення Феодосійської міської лікарні.

"Замах стався в районі першої години ночі. Імовірно, йому (Бартенєву) стріляли в спину з обріза в під'їзді його будинку", - йдеться в повідомленні начальника по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в Криму. Згідно з повідомленням, виявили Бартенєва сусіди.

На місце виїхало керівництво кримського главку МВС та експертно-криміналістична лабораторія. "Місце події оточене, на даний момент там працюють правоохоронці", - уточнили в міліції АРК.

За фактом замаху на мера Феодосії відкрито кримінальне провадження за статтею "замах на умисне вбивство": за ознаками складів злочинів, передбачених ч.4 ст.187 (розбій), ч.2 ст.15, ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Санкція зазначених статей КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Бартенєву 57 років. Має звання Герой України. Двічі (в 2008 і 2010 роках) обирався мером. Одружений, має сина. !zn

Читайте також:

Міліція повідомила перші подробиці замаху на Рабиновича

Опубліковано відео розстрілу мера Сімеїзу Кирила Костенко

За вбивство жителя Донецька замість сина Щербаня відсидить інша людина