У командуванні ПС ЗСУ не підтвердили інформацію про російський літак над Донбасом

19 лютого 14:53

Раніше у ОБСЄ повідомили, що зафіксували літак, схожий на ТУ-95 або ТУ-142, над окупованими районами Донбасу.

 

У командуванні Повітряних сил Збройних сил України заявили про те, що інформація щодо появи у районі проведення Операції об'єднаних сил російського літака типу ТУ-95 не відповідає дійсності. Про це йдеться у повідомленні командування на сторінці у соцмережі Facebook.

"У мережі Інтернет, деякими інформаційними Інтернет-виданнями розповсюджується інформація, що нібито 15 лютого 2019 року у повітряному просторі України в районі проведення ООС спостерігався проліт літака Повітряно-космічних Сил РФ типу ТУ-95. Перевіривши вище вказану інформацію повідомляємо, що вона не відповідає дійсності", - зазначили у збройних силах.

У ПС ЗСУ заявили, що чергові сили протиповітряної оборони щоденно несуть чергування й готові швидко реагувати на будь-яку агресію з повітря.

Раніше у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомлялось, що спостерігачі 15 лютого зафіксували літак (за припущеннями місії – Туполєв ТУ-95 або Туполєв ТУ-142), який пролітав над окупованими районами Донбасу. Його бачили двічі у різних місцях.