У київських школах на заняттях відсутні 20% учнів

15 сiчня 11:24

Водночас не всі діти відсутні на уроках через хвороби.

 

Станом на 15 січня в школах відсутні 20% учнів, або майже 55 тис. дітей. Такі дані навело управління освіти Київської міської адміністрації, які є в розпорядженні ZN.UA.

Згідно зі статистичними даними, за станом здоров'я на уроках відсутні тільки 10% школярів, або 29,5 тис. У середньому кількість хворих у кожній школі коливається від 9 до 12%.

Також повідомляється, що 17% школярів, або 49897 учнів київських загальноосвітніх закладів не були щеплені від кору. У КМДА уточнили, що в цю кількість входять як ті, хто впринципі не були щеплені від кору, так і ті, хто не пройшли ревакцинацію.

Найбільше нещеплених школярів у Святошинському та Солом'янському районах – по 27 і 26% від загальної кількості учнів. У той же час в Оболонському та Голосіївському районах щеплення від кору є у 91% учнів.

Як повідомлялося, в січні у Києві кір діагностували у 74 осіб, у тому числі, у 57 дітей і підлітків до 17 років.

Зазначимо, що Росія посилила санітарний контроль на кордоні з Україною через погіршення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності на кір і закликала своїх громадян враховувати цю інформацію, плануючи поїздки в Україну.