У Києві знесуть кінотеатр "Загреб"

13 лютого 20:11

На місці кінотеатру планують побудувати новий об'єкт соціального значення.

 

Постійна комісія Київської міськради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку рекомендувала Київраді затвердити проект рішення про знесення будівлі комунального кінотеатру Загреб у Голосіївському районі. Про це в середу, 13 лютого, повідомляє Вечірній Київ.

"Надати дозвіл комунальному підприємству КМДА "Київкінофільм" на знесення комплексу нежитлових будівель загальною площею 2554,6 кв. м на вул. Голосіївській, 116 у Голосіївському районі, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва", – йдеться в проекті рішення.

Як повідомила директор Департаменту економіки і інвестицій КМДА Наталя Мельник, після знесення будівлі буде оголошено інвестиційний конкурс на будівництво нового об'єкта громадського призначення.

"Затверджено Детальний план території, який дозволяє будувати на цій ділянці будівлі громадського призначення, в тому числі і кінотеатр. Тобто функціональне призначення буде збережено – це буде громадська будівля з приміщеннями кінотеатру", – пообіцяла Мельник.

Як стверджує чиновниця, інвестор, за умовами угоди, буде зобов'язаний передати у комунальну власність територіальної громади міста Києва ті площі, які є на сьогоднішній день у кінотеатрі "Загреб", у новому об'єкті, який буде побудований.

Нагадаємо, в кінці 2018 року КМДА відмовилася продовжувати договір оренди кінотеатру "Київ". Історія з "Києвом" набуває тривожних відтінків ще й тому, що в минулому році громада втратила в центрі культові кінотеатри - "Кінопанорама", "Україна". Детальніше про скандал навколо столичного кінотеатру читайте в статті Катерини Константинової "Як тебе захистити, Києве мій" в тижневику "Дзеркало тижня. України".