У Києві затримали міжнародну злочинницю

12 вересня 19:37

Вона нанесла ножове поранення касиру пункту обміну валют.

 

Озброєна зловмисниця вдень 11 вересня хотіла пограбувати касира пункту обміну валют на проспекті Героїв Сталінграда в Києві, але отримала відмову, після чого заподіяла потерпілій декілька ударів ножем в груди.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, нападниця спробувала втекти, але її затримали свідки інциденту і передали в руки правоохоронців.

Викликана "швидка" надала пораненої працівниці пункту обміну допомогу, а потім госпіталізувала її в стаціонар.

За словами начальника Оболонського управління поліції Михайла Ніконова, правоохоронці опитали свідків і затриману. При поверхневому огляді поліцейські виявили у неї медичну маску і сонцезахисні окуляри, які вона використовувала під час злочину.

"Зловмисниця напала в той момент, коли касир поверталася з магазину на робоче місце. Погрожуючи ножем, вона вимагала у 41-річної працівниці гроші, а коли та їй відмовила, кілька разів ударила її", - повідомив Ніконов.

У порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України злочинницю затримали і доставили в територіальне управління поліції.

Як з'ясувалося, вона знаходиться в міжнародному розшуку за звинуваченням у шахрайстві.

"Нам відомо, що нападниця - 24-річна уродженка Сумської області, яка знаходиться в міжнародному розшуку за скоєння злочину, передбаченого статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Зараз вся інформація ретельно перевіряється, а за фактом нападу на касира інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за частиною третьою статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України", - додав начальника Оболонського управління поліції.

Наголошується, що затриманій загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в ніч на 28 серпня у Києві на вулиці Кирилівській сталася стрілянина, в результаті якої постраждали двоє чоловіків.

У парку навпроти будинків №116А і №118 один з постраждалих разом з одним вигулював собаку. На одного з чоловіків напав невідомий, який дорікнув його в сталася на Вітряних Горах "розбирання". Незабаром до нападникові приєдналися ще двоє, почалася бійка.

Один з нападників дістав пістолет, з якого зробив п'ять-шість пострілів. Одна куля потрапила в спину господаря собаки, друга – в коліно його другові. Медики надали допомогу потерпілому. Характер рани свідчить про те, що стріляли з травматичного пістолета.