У Києві заборонили шапіто з тваринами

19 березня 20:37

Активісти відстояли заборону на експлуатацію тварин у пересувних цирках.

 

Окружний адміністративний суд підтвердив законність рішення Київської міської державної адміністрації про заборону в Києві пересувних цирків з тваринами. Про це повідомив активіст зоозахисної ініціативи UAnimals Олександр Тодарчук в Facebook.

"Сьогодні суд підтвердив законність рішення КМДА про заборону шапіто з тваринами в Києві. Циркові лобі відмовилися від своїх спроб повернути в столицю знущання", - повідомив Тодарчук.

Нагадаємо, у 2017 році в Україні набув чинності закон, що передбачає посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, за жорстоке поводження з тваринами, якщо вона була покалічена або вбита, нацьковування однієї тварини на іншу, публічний заклик до жорстокого поводження з тваринами передбачає арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років. Раніше за подібні дії загрожував штраф або арешт на строк до 6 місяців.

За ті ж дії в присутності малолітнього або неповнолітнього, або вчинені повторно, або вчинені групою осіб передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.