У Києві вночі з гранатомету обстріляли будівлю телеканалу "112 Україна"

13 липня 09:28

У місті запровадили спецоперацію із затримання стрілка.

 

У Києві вночі невідомі обстріляли будівлю телеканалу "112 Україна" з гранатомету. Як повідомляє пресслужба Національної поліції Києва, подію кваліфіковано як терористичний акт. Унаслідок обстрілу постраждалих немає. У місті запровадили спецоперацію із затримання стрілка.

Вказується, що о 3:40 надійшло повідомлення про те, що місцеві жителі чули схожий на вибух звук на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі. Прибувши на виклик, поліцейські виявили пошкоджений фасад будівлі і оточили прилеглу територію. Був знайдений відстріляний тубус гранатомету, який направлять на експертизу.

Відомості про подію внесено до ЄРДР за ч.1 ст.258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу. Зібрані у цій справі матеріали будуть передані до Служби безпеки України для подальшого розслідування.

На сайті телеканалу повідомляється, що напередодні співробітники "112 Україна" виступили з "відкритим зверненням до СБУ, прокуратури та дипломатичних установ з проханням захистити колектив від свавілля радикалів, які шляхом залякування та погроз намагаються вплинути на редакційну політику телеканалу".

Нагадаємо, що минулого року телеканал "112 Україна" повідомив, що його новим власником став народний депутат від політичної партії "Опозиційний блок", давній соратник проросійського політика Віктора Медведчука і офіційний власник телеканалу Newsone Тарас Козак.