У Києві відключать гарячу воду до 1 червня

27 квiтня 14:32

Відключення пов'язане з початком щорічних гідравлічних випробувань тепломереж. Випробування проводитимуть раніше через переукладення договорів на поставку газу.

 

У більшості районів Києва гарячу воду відключать до 1 червня. Як заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв, відключення води пов'язане з початком щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж, які проводитимуть раніше через переукладення договорів на поставку газу.

"Проведення гідравлічних випробувань є необхідним технологічним процесом, оскільки дозволяє усунути пошкодження найслабкіших ділянок теплових мереж і знизити рівень аварійності на старті опалювального сезону. Проте випробування проводяться в умовах, коли в мережах відсутній теплоносій, тому відключення послуги гарячого водопостачання не уникнути. Цього року ми почали випробування раніше, ніж зазвичай", - цитує Пантелеєва прес-служба КМДА.

Заступник голови КМДА пояснив, що це пов'язано з укладенням договорів на газопостачання низки котелень у Святошинському, Шевченківському, Солом'янському, Подільському, Голосіївському, Оболонському, частини Дарницького та Печерського районів. Зокрема, мова йде про ті будинки, які неможливо підключити до ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та заводу "Енергія".

"Саме тому місто об'єднало у часі ці процеси - технічні регламентні роботи з підготовки мереж до зими та процес переукладання договорів на поставку газу. Для їх виконання районні теплові мережі змушені тимчасово припинити гаряче водопостачання планово до 1 червня", - повідомив Пантелеєв.

24 квітня Київська міськрада прийняла рішення про продовження договору з ПАТ "Київенерго" у питанні використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та сміттєспалювального заводу "Енергія" до 31 липня. Оскільки щоб почати співпрацювати з компанією "Київтеплоенерго" необхідно ще кілька місяців для оформлення необхідних дозволів. Пантелеєв зазначив, що місто перебере управління ТЕЦ та заводом раніше закінчення строку договору, якщо з'явиться така можливість.