У Києві урочисто присягнули 135 нових волонтерів Корпусу миру США

Автор : Василь Артюшенко
25 жовтня 17:19

Американські добровольці житимуть і працюватимуть пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи дружбу, часто на все життя.

 

В Києві були урочисто приведені до присяги 135 нових волонтерів Корпусу миру США. Вже 26 жовтня вони відправляться до своїх місць служби, де протягом двох років працюватимуть у середніх школах та вищих навчальних закладах, органах місцевого самоврядування, громадських організаціях, молодіжних та соціальних центрах. Корпус миру США в Україні повертається до Харківської та Херсонської областей, розміщуючи там волонтерів вперше після Революції Гідності.

Починаючи з 1992 року, це вже п'ятдесят третя група волонтерів, що приїздить до України. Програма Корпусу миру в Україні пропонує розвиток практичної англійської мови, посилення навичок організаційного розвитку, управління та роботи з молоддю, відповідно до реформ, що здійснюються українським урядом задля більш широкої інтеграції до світової спільноти. Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють громадянську освіту, заохочення здорового способу життя, профілактику ВІЛ та підтримку людей, які зіткнулися з епідемією ВІЛ/СНІДу, лідерські тренінги для молоді, семінари з розвитку громад, створення бібліотек та ресурсних центрів, зміцнення спроможності громадських організацій.

Тим часом половина випускників сільських шкіл в Україні не подають документи на вступ до університетів.