У Києві температура побила рекорд

04 листопада 17:31

Це перший температурний рекорд листопада.

 

Погода в Києві побила температурний рекорд - за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, після полудня 4 листопада стовпчик максимального термометра піднявся вище +14,9С.

Таким чином сьогоднішня температура перевищила максимум температури повітря для цього дня, зафіксований у 1957 році, тобто 62 роки тому.

"Зважаючи на високу температуру повітря, існує велика ймовірність перевищення і рекорду середньодобової температури повітря, який тримався з 1996 року", - додали в обсерваторії.

Читайте також: Верховний суд остаточно відхилив скаргу кандидата в депутати по №210 округу

Раніше завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла про те, що зима 2019-2020 років буде переважно теплою з великою кількістю днів з плюсовою температурою, ніж у попередні роки.

За її словами, зміни клімату передбачають збільшення кількості днів із температурами вище 0 взимку, але при цьому кількість днів із температурою -10…-20 не змінюється – в залежності від регіону кількість таких днів може бути 2-3 за сезон, тоді як переважатиме протягом зими температура від -5 до +5 градусів.